Det går inte bara att trimma bilar i verkligheten, nu kan du även prova olika bilspel där du kan styla och trimma bilarna i spelet. Här listar vi ett antal spel där du kan prova på lite virtuell trimning. Det finns också en hel del underhållande casinospel med bilteman på nätet, som iGame i mobilen till exempel.

Live for Speed

Live for Speed är en racingsimulator där du kör bilarna helt själv. För maximal racingkänsla rekommenderas att använda en spelratt tillsammans med pedaler. Det går dock också att spela med tangentbordet. Du kan själv välja hur din bil är sammansatt, vilket påverkar dess racingegenskaper. Spelet kommer också med en realistisk fysiksimulator som dessutom är under ständig utveckling för att ge bästa möjliga spelkänsla. Du kan se hur mycket bränsle bilarna använder, vilka skador bilen får när den kraschar, och hur slitna hjulen blir av all racing. Snygga racingmiljöer gör det möjligt för dig att öva upp din förmåga så att du lär dig banorna och ökar chansen att vinna. Du kan köra banorna ensam eller mot AI-spelare. En annan möjlighet är att klocka dina varv så att du tävlar mot dig själv. Ett av de roligaste momenten är dock att spela mot andra spelare online. Du kan välja mellan olika servrar där det finns många spelare att testa dina racingkunskaper mot.

Street Legal Racing: Redline

Här kan du bygga och trimma bilar och delta i racing mot andra spelare. Om din bil kraschar kan du reparera den och delta i nya lopp. Det här är ett av de mest populära racing- och trimningsspelen i världen. Du kan välja mellan sju olika speltyper, inklusive cirkelracing och dragracing. För ökad realism kan du också använda olika pedaler när du kör, och då välja mellan automatisk, manuell och semi-automatisk överföring. När det gäller själva bilarna finns det sexton olika modeller du kan testa, med korrekta beskrivningar och priser.

rFactor 2

Det här spelet låter dig anpassa dina bilar och racingbanor. Prova på vägracing med mycket realistisk dynamik, snygg grafik och en ljudmiljö som får dig att tro att du befinner dig på en riktig racingbana. Du kan spela mot andra AI-bilar, och med flera spelare. Spelet erbjuder möjligheten att uppleva olika väder, samt en tidscykel med dag och natt. Vägarna har teknologi som gör att deras grepp ändras när många bilar körs på dem. Även tjockleken på vägstrecken påverkar, så du kan förvänta dig hög realism. Även aerodynamik är inkorporerat i spelet. Du kan själv bygga egna banor och bilar. Det finns också mycket innehåll som gjorts av andra spelare på nätet och som du kan ladda ner och lägga till ditt spel. För att skapa bästa spelkänslan så är spelet optimerat för att använda flerkärniga processorer. Miljöerna är fyllda med animerade flygplan, flaggor och andra föremål som ger en mer levande känsla. Du kan också anpassa bilens inredning.

Project Car Tune

I Project Car Tune kommer du att kunna trimma och bygga dina egna bilar, och sedan testa resultatet i gaturacing och annan motorsport. Spelet ges ut 1 januari 2020 på Steam. Spelet är just nu under utveckling och du kommer både att kunna se närbilder på de snygga bilarna och på motorerna medan du trimmar dem. Trimningen sker i en realistisk verkstadsmiljö och du kan välja mellan olika stilar på inredningen.